La TGSS comença una campanya divulgativa a través de SMS dirigida al col·lectiu de la llar sobre Import@ss

La TGSS comença una campanya divulgativa a través de SMS dirigida al col·lectiu de la llar sobre Import@ss

La Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS) desenvoluparà una campanya divulgativa a través de l’enviament massiu de SMS dirigits al col·lectiu de la llar –tant a ocupadors com a treballadors– amb la finalitat que coneguin de manera més directa el portal Import@ss i els avantatges que els ofereix.

La Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS) desenvoluparà una campanya divulgativa a través de l’enviament massiu de SMS dirigits al col·lectiu de la llar -tant a ocupadors com a treballadors- amb la finalitat que coneguin de manera més directa el portal Import@ss i els avantatges que els ofereix.

La campanya es desenvoluparà entre l’11 de maig i el 2 de juny i està previst que arribi a 310.487 treballadors i 312.348 ocupadors de l’àmbit de la llar, la qual cosa suposa un total de 622.835 SMS enviats.

L’entitat ha preparat també una campanya informativa sobre l’enviament d’aquests SMS per traslladar seguretat als ciutadans que rebin el missatge i evitar sospites sobre un possible intent de frau. Aquesta campanya informativa es desenvoluparà en les mateixes dates en les quals es desenvolupi l’enviament de SMS.

https://i0.wp.com/revista.seg-social.es/wp-content/uploads/2021/05/1.png?resize=264%2C233&ssl=1

Per tant, si entre l’11 de maig i el 2 de juny reps el següent SMS al teu telèfon mòbil, pots estar tranquil i accedir a la informació que et subministra perquè és segur: “Importass, nou Portal de la Tresoreria. Consulta les teves dades i informació d’ocupació de la llar a la teva àrea personal: http://run.gob.es/emaaxj

El col·lectiu d’ocupació de la llar a Import@ss

Un dels col·lectius que s’ha considerat prioritari en el disseny i desenvolupament d’aquest nou portal és el de les persones que treballen o que ocupen en l’àmbit de la llar familiar, ja que compta amb característiques especials en l’àmbit de la Seguretat Social.

Per aquest motiu, en el disseny de la secció específica que s’ha creat per a aquests perfils s’ha tingut molt en compte el llenguatge i la formulació de les preguntes necessàries amb la finalitat de fer més senzilla la informació i comprensible cadascuna de les actuacions que es realitzen.

L’objectiu és que no sigui necessari conèixer la legislació aplicable (encara que se l’hi facilita l’accés), ni conèixer els passos administratius del tràmit per poder realitzar-lo, ja que se l’acompanya i guia i es facilita que s’entengui el que suposa cada decisió que s’adopta, així com els drets i les obligacions que implica cadascuna d’elles.

Import@ss per a ocupades en la llar

Amb Import@ss, la TGSS ha fet un important esforç en què afecta la transparència de la informació a la qual té dret tots els treballadors sobre la relació laboral amb el seu ocupador, especialment important en aquest col·lectiu.

Fins ara, les ocupades en una llar familiar no podien consultar les condicions relatives a la seva ocupació declarades per l’ocupador en tramitar la seva alta a la Seguretat Social. Import@ss fa possible que aquests treballadors coneguin fàcilment i amb un llenguatge senzill tota la informació que té la Seguretat Social sobre ells:

  • La quota que ingressen els seus ocupadors
  • La part de quota que els correspon aportar
  • La base de cotització que li correspon (que influirà en la quantia econòmica de les prestacions que puguin percebre mentre estiguin de baixa per malaltia, accident o per a la seva jubilació)
  • La data d’alta en la Seguretat Social
  • El nombre d’hores que ha declarat el seu ocupador
  • Entitat asseguradora

Els empleats de la llar, en disposar d’aquesta informació, podran prevenir situacions de frau, controlar la seva situació laboral i exercir els seus drets de manera molt més senzilla.

Import@ss per a ocupadors en la llar

En el cas que tinguis contractada una persona en aquest servei especial de la Seguretat Social, quan accedeixis a la teva àrea personal visualitzaràs -al costat de les teves dades personals, vida laboral i resta d’informació com a treballador- tots els detalls sobre la relació laboral com a ocupador en l’àmbit de la llar:

  • A qui tens contractat
  • La data en la qual va començar a treballar
  • La quota que et correspon abonar
  • La jornada i el salari declarats
  • El tipus de contracte, etc.

A més, s’ha habilitat un “perfil de l’ocupador” on es poden modificar les teves dades com a ocupador:

  • Dades de contacte
  • Domicili en el qual treballa l’empleat
  • Canviar el compte bancari on tens domiciliats els pagaments

I un apartat de “relació laboral” on és possible:

  • Actualitzar el salari o la jornada
  • Tramitar la baixa i altres modificacions de la relació laboral

Si encara no has contractat ningú per a aquest servei però tens pensat fer-lo, Import@ss t’ofereix un pràctic simulador per calcular la quota que hauràs d’abonar en funció del nombre d’hores, salari, etc. per utilitzar-lo no caldrà que t’identifiquis.

En el cas que finalment necessitis donar d’alta una persona com a empleada de llar, podràs fer-ho de manera molt senzilla, en tan sols 9 passos. En aquesta guia pràctica t’ensenyem com fer-ho.

(Font: Seguretat Social)