Catalunya: COVID-19. Ajuts per a sales de cinemes

Catalunya: COVID-19. Ajuts per a sales de cinemes

Aquests ajuts són per compensar les pèrdues pel tancament forçós de les sales de cinema a Catalunya a causa de la pandèmia de la COVID-19. El període subvencionable i de referència per determinar la quantia de la subvenció és del 14 al 30 de març de 2020. El termini per presentar sol·licituds és del 9 al 29 de març del 2021, tots dos inclusivament. L’import de la subvenció ha de ser equivalent al 65% del rendiment de taquilla de la sala d’exhibició cinematogràfica que hagi facturat més de 3.000,00 euros durant el període de referència que s’estableixi en la convocatòria o al 100% del rendiment de taquilla de la sala d’exhibició cinematogràfica que hagi facturat menys de 3.000,00 euros durant el període de referència que s’estableixi en la convocatòria. En qualsevol cas, la quantia màxima de la subvenció és de 50.000,00 euros per cada sala d’exhibició cinematogràfica

L’informem que al DOGC del 8 de març de 2021 s’ha publicat la RESOLUCIÓ CLT/558/2021, de 25 de febrer, de convocatòria per a la concessió de subvencions, en règim de concurrència no competitiva, per compensar les pèrdues del 14 al 30 de març de 2020 de les sales d’exhibició cinematogràfica de Catalunya pel seu tancament forçós a causa de les mesures establertes amb motiu de la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19.

Aquests ajuts són per compensar les pèrdues pel tancament forçós de les sales de cinema a Catalunya a causa de la pandèmia de la COVID-19. El període subvencionable i de referència per determinar la quantia de la subvenció és del 14 al 30 de març de 2020.

Qui pot demanar aquest ajut?

Les empreses, tant si són persones físiques com jurídiques, i les entitats privades sense afany de lucre que gestionin una sala d’exhibició cinematogràfica a Catalunya i que estiguin inscrites al registre d’empreses audiovisuals de Catalunya o al registre administratiu d’empreses cinematogràfiques i audiovisuals que gestiona l’Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals, en la secció d’exhibició cinematogràfica o audiovisual.

S’entén per sala d’exhibició cinematogràfica el local o recinte obert al públic on, d’acord amb la normativa aplicable, es projecten obres cinematogràfiques a canvi de l’abonament previ d’un preu o d’una contraprestació, sense prejudici que es puguin programar altres continguts.

Quantia de l’ajut

L’import de la subvenció ha de ser equivalent al 65% del rendiment de taquilla de la sala d’exhibició cinematogràfica que hagi facturat més de 3.000 € durant el període de referència que s’estableixi a la convocatòria o al 100% del rendiment de taquilla de la sala d’exhibició cinematogràfica que hagi facturat menys de 3.000 €. La quantia màxima és de 50.000 € per cada sala d’exhibició.

Es prendrà com a base de càlcul de la subvenció la recaptació declarada a l’Institut Català de les Empreses Culturals mitjançant els models oficials de declaració d’exhibició cinematogràfica corresponents. En el cas de sales d’exhibició cinematogràfica que la seva gestió hagi canviat amb posterioritat al període de referència establert en la convocatòria, es prendrà com a referència la recaptació declarada per l’anterior titular de la sala. En el cas de nova sala, es prendrà com a referència la recaptació declarada per una sala de similars característiques d’aforament i ubicació.

En cas que, després de considerar el nombre de sol·licituds admeses i les disponibilitats pressupostàries, no sigui possible subvencionar les quantitats esmentades, es reduiran proporcionalment.

Aquestes subvencions es podran acumular amb altres ajuts concedits a l’empara de la Decisió de la Comissió Europea SA 56851 – Marc temporal nacional per a ajuts estatals en forma de subvencions directes, bestretes reemborsables, avantatges fiscals, garanties sobre préstecs i bonificació del tipus de interès de préstecs per donar suport a l’economia en el context actual del brot de la COVID-19, aprovada el 2 d’abril de 2020, sempre que, sumades, no superin els 800.000,00 euros per empresa o entitat.

Aquestes subvencions també es podran acumular amb altres ajuts de minimis subjectes al Reglament (UE) 1407/2013 de la Comissió relatiu a les ajudes de minimis.

 

Termini per presentar les sol·licituds

El termini de presentació de sol·licituds és del 9 al 29 de març del 2021, tots dos inclusivament.

Com es pot sol·licitar?

S’ha de tramitar per internet: accés al tràmit.