COVID 19. Nota de l’AEAT sobre declaracions INTRASTAT durant l’estat d’alarma en el cas de no disposar del certificat electrònic de l’empresa

COVID 19. Nota de l’AEAT sobre declaracions INTRASTAT durant l’estat d’alarma en el cas de no disposar del certificat electrònic de l’empresa

En la pàgina web de l’AEAT s’ha publicat una nota en la qual s’indica que com a conseqüència de la crisi de la COVID-19, algunes empreses s’han trobat que no disposen dels seus certificats electrònics per a la presentació de les declaracions Intrastat, ja que estan instal·lats en els ordinadors de les oficines de l’empresa.

En la pàgina web de l’AEAT s’ha publicat una nota en la qual s’indica que com a conseqüència de la  crisi de la COVID-19, algunes empreses s’han trobat que no disposen dels seus certificats electrònics per a la presentació de les declaracions Intrastat, ja que estan instal·lats en els ordinadors de les oficines de l’empresa.

En aquests supòsits i de manera provisional, s’indicarà als operadors que podran utilitzar el seu certificat electrònic personal per presentar les declaracions Intrastat de l’empresa, de forma que el titular d’aquest certificat de persona física procedirà a donar-se de alta com a tercer declarant i a donar d’alta com a representat el NIF de l’empresa obligada a declarar.

Es pot donar d’alta com a tercer declarant en el següent enllaç:

Registre de tercers declarants, empreses capçalera i autoritzats

o bé accedir a aquest tràmit a través de la següent ruta de la Seu electrònica de l’Agència Tributària:

  • Inicio
  • Tots els tràmits
  • Duanes
  • Intrastat
  • Gestions Intrastat
    • Registre de tercers declarants, empreses capçalera i autoritzats
      • Gestió de tercers declarants, empreses capçalera, autoritzats

Important: en presentar les declaracions configurarà el NIF com tercer declarant persona física (el carrega el sistema) i el NIF de l’entitat obligada a declarar s’haurà de consignar manualment.

En el cas d’operadors que no disposin de certificat electrònic de l’empresa ni del corresponent a alguna persona física vinculada a l’empresa, podran utilitzar el sistema Cl@ve per registrar-se com a tercers declarants i actuar com s’ha indicat anteriorment. Per registrar-se en el sistema Cl@ve i obtenir informació sobre el seu funcionament, poden accedir a través del següent enllaç:

Registre Cl@ve

Important: les altes de tercers declarants en els supòsits aquí relacionats tindran caràcter provisional mentre estigui vigent l’estat d’alarma.