Eina digital per a fer costat a les pimes en la seva transició cap a l’economia circular

Eina digital per a fer costat a les pimes en la seva transició cap a l’economia circular

La Direcció General d’Indústria i Pime posa a la disposició de les pimes una eina gratuïta d’autodiagnòstic digital sobre economia circular. Amb aquesta eina es vol ajudar les pimes a analitzar les mesures de circularitat que s’han adoptat dins de les seves empreses i, en funció d’aquestes, s’ofereixen recomanacions i propostes per a evolucionar cap a un model circular, eficaç i que pugui evolucionar en el temps. Des de l’1 de gener de 2023, les grans empreses han de presentar un report de sostenibilitat.

La Unió Europea està prenent mesures davant la crisi climàtica, promovent polítiques de residu zero en empreses. Des de l’1 de gener de 2023, les grans empreses han de presentar un report de sostenibilitat. Encara que per a les pimes ara com ara és voluntari (només s’obliga a les que cotitzen en borsa), es planegen noves directives que exigiran reports a totes les empreses. És crucial anticipar-se i començar a treballar en aquesta direcció.

La Direcció General d’Indústria i Pime ha creat una eina gratuïta per a avaluar les accions de circularitat

La Direcció General d’Indústria i Pime ha creat una eina gratuïta que li permetrà avaluar les seves pròpies accions de circularitat.

L’economia circular és un model de producció i consum, basat en diferents estratègies, que busca maximitzar l’ús dels productes, regenerar els sistemes naturals i recuperar tots els materials amb la finalitat de mitigar els efectes del canvi climàtic, pèrdua de biodiversitat, les deixalles i la contaminació.

Aquesta eina gratuïta d’autodiagnòstic d’economia circular us ajudarà, a través d’una sèrie de preguntes, a determinar de manera orientativa com es troba la vostra pime en l’adaptació a l’economia circular.

Aquesta eina no proporciona la solució definitiva als problemes que poguessin existir, ni substitueix l’anàlisi que pugui realitzar un professional especialista en aquest camp, però pot oferir recomanacions tendents a facilitar la implantació efectiva d’una estratègia basada en l’economia circular i a conèixer l’estat actual de la vostra pime.

El qüestionari està compost de 9 eixos (blocs de preguntes) amb enfocament en l’economia circular que podreu emplenar en l’ordre que estimeu necessari. S’estima que per a contestar cada eix necessitareu de 5 a 10 minuts.

Accés a l’eina

Font Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme: https://plataformapyme.es/