Quan finalitza el termini per sol·licitar els nous ajornaments de quotes a la Seguretat Social per a empreses i autònoms?

Quan finalitza el termini per sol·licitar els nous ajornaments de quotes a la Seguretat Social per a empreses i autònoms?

Li recordem que el dia 10 de març conclou el termini per sol·licitar els nous ajornaments de les quotes a la Seguretat Social per a empreses i autònoms que es trobin al corrent de les seves obligacions i que no tinguin cap altre ajornament en vigor. En el cas dels treballadors autònoms, aquesta moratòria beneficiava les quotes la meritació de les quals correspongués als mesos de gener a març del 2021. Per a les empreses, entre els mesos de desembre de 2020 i febrer de 2021, per la qual cosa març és l’últim mes en què es poden sol·licitar.

Li recordem que el dia 10 de març conclou el termini per sol·licitar els nous ajornaments de les quotes a la Seguretat Social per a empreses i autònoms que es trobin al corrent de les seves obligacions i que no tinguin cap altre ajornament en vigor.

Aquests ajornaments van entrar en vigor al començament de 2021 i estaven regulats en la disposició final 43 de la Llei 11/2020 de pressupostos generals de l’Estat per a l’any 2021.

En el cas dels treballadors autònoms, aquesta moratòria beneficiava les quotes la meritació de les quals correspongués als mesos de gener a març del 2021. Per a les empreses, entre els mesos de desembre de 2020 i febrer de 2021, per la qual cosa març és l’últim mes en què es poden sol·licitar.

A continuació, responem les preguntes més freqüents sobre aquestes mesures:

Qui pot sol·licitar-ho?

L’empresari (persona física o jurídica) o el treballador autònom, en nom propi o a través del seu representant o el seu autoritzat RED, sempre que no tingui deutes amb anterioritat als períodes afectats per la mesura,  ni tingui  un ajornament anterior vigent.

Quin és el termini per presentar la sol·licitud?

S’ha de sol·licitar dins dels deu primers dies naturals del mes, per tant el termini conclou el dia 10 març de 2021.

Al gener i febrer el termini va ser el mateix respecte de les quotes el termini reglamentari d’ingrés de les quals correspongués amb els mesos esmentats.

On i com se sol·licita?

Haurà de presentar la sol·licitud emplenant el corresponent formulari a la seva disposició al registre electrònic de la seu electrònica de la Seguretat Social, disponible en aquest enllaç.

Haurà d’utilitzar qualsevol dels sistemes d’identificació electrònica (certificat digital o  Cl@ve)

Quin tipus d’interès comporta l’ajornament?

Es tracta d’un interès molt reduït, del 0,5%. Aquest tipus d’interès és set vegades inferior a l’establert normalment.

Quina serà la meva situació un cop sol·licitat l’ajornament?

Des del moment de la sol·licitud, l’empresa o l’autònom serà considerat al corrent de les seves obligacions amb la Seguretat Social pels mesos que s’ha sol·licitat l’ajornament, fins que es dicti la corresponent resolució.

Quin és el termini d’amortització?

En la concessió de l’ajornament s’atorgarà un termini d’amortització de 4 mesos per cada mensualitat sol·licitada, amb un màxim de 12 mensualitats, a comptar des del mes següent al que s’hagi dictat la resolució.

Haig d’esperar una resolució per a cada mes de sol·licitud?

Qualsevol sol·licitud d’ajornament a l’empara d’aquesta norma, sigui d’una mes o de diversos mesos, serà objecte d’una única resolució finalitzat l’últim dels 3 mesos ajornables.