Catalunya. COVID-19. S’amplia l’import dels ajuts per als establiments de més de 400 m² i comerços situats en recintes comercials

Catalunya. COVID-19. S’amplia l’import dels ajuts per als establiments de més de 400 m² i comerços situats en recintes comercials

El termini per sol·licitar la línia d’ajuts dirigits als comerços de més de 400 m² i establiments situats en centres, galeries i recintes comercials que han tingut pèrdues degudes des del 7 de gener, s’ha ampliat fins al 10 de febrer. A més, s’ha ampliat l’import que s’atorgarà a aquelles sol·licituds que compleixin els requisits. De 6.000 a 8.500 euros.

Com ja l’hem anat  informat, al DOGC es van aprovar dues resolucions per les quals s’activen la línia d’ajuts dirigits als comerços de més de 400 m² i establiments situats en centres, galeries i recintes comercials que han tingut pèrdues degudes al tancament del 7 al 24 de gener, en concret:

Els ajuts tenen per objecte reactivar el sector del comerç al detall davant els efectes causats pel tancament decretat per la Resolució SLT/1/2021, de 4 de gener, mitjançant la qual es van adoptar una sèrie de noves mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori català.

Nou termini

Doncs bé, ara el termini per sol·licitar la línia d’ajuts dirigits als comerços de més de 400 m² i establiments situats en centres, galeries i recintes comercials que han tingut pèrdues per culpa del tancament del 7 de gener, s’ha ampliat fins al 10 de febrer. A més, s’ha ampliat l’import que s’atorgarà a aquelles sol·licituds que compleixin els requisits. De 6.000 a 8.500 euros.

Si ja ha demanat l’ajut, no fa falta que el torni a demanar. Si encara no l’ha demanat, ho pot fer fins al 10 de febrer.

A qui va dirigit l’ajut?

Als establiments comercials de productes no essencials de més de 400 metres quadrats i a les botigues de productes no essencials de centres, galeries i recintes comercials, tancats des del 7 de gener per culpa de les mesures de contenció per fer front a la COVID-19.

Quina és la quantitat?

8.500 euros.

Com se sol·licita?

De manera telemàtica. A la sol·licitud s’haurà d’adjuntar:

  • Una declaració responsable acreditant que es compleixen els requisits.
  • Dues fotografies de l’establiment (una de l’interior i una de la façana).

Els sol·licitants podran consultar si se’ls ha atorgat l’ajut al tauler electrònic de la Generalitat. Aquests ajuts es poden acumular a altres subvencions o ajuts públics i/o privats que ja s’hagin sol·licitat.

Més informació: vegeu els tràmits