COVID-19. Còmput de termini de reinversió d’habitatge habitual durant l’estat d’alarma

COVID-19. Còmput de termini de reinversió d’habitatge habitual durant l’estat d’alarma

A través d’una resolució de l’INFORMA l’AEAT respon la pregunta de si es té en compte el temps transcorregut durant l’estat d’alarma per al còmput de termini de reinversió, i si escau si venç el termini per efectuar la reinversió en habitatge habitual durant l’estat d’alarma, si s’amplia el termini de dos anys establert en la normativa de l’IRPF.

En la resolució núm. 142214 de l’INFORMA, l’AEAT respon una pregunta que, per la situació que estem vivint en aquesta època, alguns contribuents s’han vist afectats en relació amb el còmput del termini de dos anys per a la reinversió en un nou habitatge de l’import obtingut en la venda de l’habitatge antic, per gaudir en l’IRPF de l’exempció dels guanys patrimonials que es posin de manifest en la transmissió de l’habitatge habitual del contribuent quan l’import total obtingut es reinverteixi en l’adquisició d’un nou habitatge habitual.

En concret es pregunta:

Es té en compte el temps transcorregut durant l’estat d’alarma per al còmput de termini de reinversió? Si venç el termini per efectuar la reinversió en habitatge habitual durant l’estat d’alarma, s’amplia el termini?

L’AEAT respon que podran gaudir d’exempció en l’IRPF els guanys patrimonials que es posin de manifest en la transmissió de l’habitatge habitual del contribuent quan l’import total obtingut es reinverteixi en l’adquisició d’un nou habitatge habitual. La reinversió de l’import obtingut en l’alienació s’haurà d’efectuar, d’una sola vegada o successivament, en un període no superior a dos anys des de la data de transmissió de l’habitatge habitual.

No obstant això no es tindrà en compte el període de durada de l’estat d’alarma a l’efecte de computar el termini de dos anys per a la reinversió en un nou habitatge de l’import obtingut en la venda de l’habitatge antic, es paralitza el còmput d’aquest termini a l’inici de l’estat d’alarma i es reprèn a la seva finalització.