AEAT. Novetats en el pagament de deutes amb targetes de crèdit o dèbit mitjançant el sistema Cl@ve

AEAT. Novetats en el pagament de deutes amb targetes de crèdit o dèbit mitjançant el sistema Cl@ve

Al BOE del dia 21 d’abril s’ha publicat una Resolució de la Direcció General de l’AEAT, sobre assistència als obligats tributaris i ciutadans en la seva identificació telemàtica davant les entitats col·laboradores, en ocasió del pagament de deutes amb targetes de crèdit i de dèbit, mitjançant el sistema de signatura no avançada amb clau d’accés en un registre previ (sistema Cl@ve PIN).

L’informem que al BOE del 21 d’abril s’ha publicat la Resolució de 15 d’abril de 2020, de la Direcció General de l’Agència Estatal d’Administració Tributària (AEAT), amb efectes des del 22-04-2020, per la qual es modifica la de l’11 de març de 2020, sobre assistència als obligats tributaris i ciutadans en la seva identificació telemàtica davant les entitats col·laboradores, en ocasió del pagament de deutes amb targetes de crèdit i de dèbit, mitjançant el sistema de signatura no avançada amb clau d’accés en un registre previ (sistema Cl@ve PIN).

La Resolució de l’11 de març de 2020 preveu que el que s’hi preveu sigui aplicable als pagaments que es realitzin a través de la seu electrònica de l’AEAT a partir del 15 de juny de 2020.

A conseqüència de la situació excepcional motivada per la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19, es fa necessari establir els mecanismes perquè els tràmits que els obligats han de realitzar davant l’Agència Tributària es puguin efectuar per via telemàtica.

Inicialment, es va establir que la citada Resolució de l’11 de març de 2020 fos aplicable a partir del 15 de juny. Avaluada la situació i apreciada la seva excepcionalitat, s’avança a l’1 de juny la data en la qual els pagaments que es realitzin a través de la seu electrònica puguin efectuar-se en les condicions establertes en la Resolució de 11 de març de 2020.