COVID-19. El SEPE publica una nota informativa sobre el compliment dels terminis per a la presentació de sol·licituds

COVID-19. El SEPE publica una nota informativa sobre el compliment dels terminis per a la presentació de sol·licituds

El Servei Públic d’Ocupació (SEPE) ha publicat una nota informativa en relació al compliment dels terminis fixats pel Reial decret llei 9/2020, de 27 de març, referent a la presentació de sol·licituds col·lectives de prestació per desocupació per a treballadors afectats per procediments de suspensió de contractes i reducció de jornades (ERTO).

L’informem que el Servei Públic d’Ocupació (SEPE) ha publicat una nota informativa en relació al compliment dels terminis fixats pel Reial decret llei 9/2020, de 27 de març, referent a la presentació de sol·licituds col·lectives de prestació per desocupació per a treballadors afectats per procediments de suspensió de contractes  i reducció de jornades (ERTO).

Reconeixent la saturació dels sistemes disponibles en l’Administració General de l’Estat (Registre Electrònic Comú), i en el SEPE, el servei d’ocupació comunica el següent:

  • Ens trobem davant una situació en la qual l’incompliment dels terminis és originat en causes alienes a la voluntat de l’empresa, per la qual cosa s’ha d’entendre que aquest retard no hauria de ser constitutiu d’infracció.
  • Es recalca la importància d’evitar els errors que podrien dificultar la tramitació de les sol·licituds col·lectives, per al que resulta imprescindible seguir les instruccions i completar adequadament les sol·licituds de tramitació i reconeixement.
  • En enviament de sol·licituds a través del Registre Electrònic Comú i els certificats d’empresa a través de l’aplicació Certific@2. S’aconsella sobre la base de raons de seguretat jurídica i tecnològica remetre la documentació pels canals establerts.
  • Encara que es pugui produir una dilatació en els terminis per causes alienes a la voluntat de les empreses, el SEPE recalca que s’aniran responent en la mesura que sigui possible.