Coronavirus COVID-19. Actualització del resum de mesures tributàries aprovades per les CCAA, Part 2

Coronavirus COVID-19. Actualització del resum de mesures tributàries aprovades per les CCAA, Part 2

Hem de tenir present que algunes comunitats autònomes (CCAA) han reaccionat a la crisi del coronavirus (COVID-19) regulant determinades mesures que afecten l’àmbit tributari. En aquesta circular els resumim els aspectes més importants aprovats per aquestes CCAA fins avui dia.

Àlaba
Decret Normatiu d’Urgència Fiscal 2/2020, del Consell de Govern Foral de 18 de març. Aprovar mesures tributàries urgents per a respondre a l’impacte econòmic del *COVID-19 (*BOTHA de 20 de març 2020).

La norma entra en vigor el dia de la seva publicació (20 de març de 2020), però produirà efectes des del 14 de març.

S’ha de destacar que les mesures aprovades seran aplicables a la totalitat de contribuents en relació amb les seves obligacions tributàries davant la Hisenda Foral alabesa, independentment del seu domicili fiscal o la normativa que els resulti d’aplicació.

Resumim a continuació les principals mesures aprovades:

  • L’inici dels procediments tributaris que, segons la normativa tributària vigent s’hagi de realitzar d’ofici, se suspendrà fins a l’1 de juny de 2020, en aquells supòsits que el seu començament s’hagués de produir a partir del 14 de març de 2020. Això no afectarà, en cap cas, a la campanya de l’IRPF de l’exercici 2019, que es regirà per les normes específiques que es dictin a aquest efecte, i s’autoritza a la Diputació Foral per aprovar les disposicions procedents amb vista a la presentació i terminis de pagament de les autoliquidacions d’aquest impost.
  • Igualment, l’inici dels terminis per a la interposició de recursos i reclamacions administratives o de qualsevol altra actuació en l’àmbit tributari que hagi de començar a instàncies de la persona obligada tributària, s’estendrà fins a l’1 de juny de 2020.
  • El termini voluntari de presentació i ingrés de les autoliquidacions mensuals corresponents al mes de febrer s’estendrà durant els 12 dies naturals següents al moment en què perdi vigència el Reial decret 463/2020, de 14 de març o, en el seu cas, les pròrrogues del referit estat.
  • El termini voluntari de presentació i ingrés de les autoliquidacions mensuals corresponents al mes de març s’estendrà durant els 25 dies naturals següents al moment en què cessi l’estat d’alarma o, si escau, les pròrrogues de l’estat d’alarma.
  • El termini voluntari de presentació i ingrés de les autoliquidacions trimestrals corresponents al primer trimestre del 2020 s’estendrà fins a l’1 de juny de 2020.
  • El termini d’ingrés de les liquidacions que el seu venciment es produeixi a partir del 14 de març de 2020, s’estendrà fins a l’1 de juny de 2020.
  • Els períodes de paralització dels procediments tributaris, l’inici dels quals s’hagi produït amb anterioritat al 14 de març de 2020, s’entendran com a períodes d’interrupció justificada per a la persona obligada tributària o dilacions en el procediment per causa no imputable a l’Administració tributària i, en conseqüència, no s’inclouran en el còmput del termini de resolució d’aquests, pel període transcorregut durant el termini de vigència de l’estat d’alarma i, en el seu cas, de les pròrrogues que s’adoptessin.
  • El termini de presentació de les declaracions informatives el termini de presentació de les quals finalitzi a partir del 14 de març de 2020 s’estendrà fins a l’1 de juny de 2020 quan aquest termini finalitzi amb anterioritat a aquesta data.
  • El còmput del termini de contestació als requeriments individualitzats d’aportació de documents, antecedents o informació amb transcendència tributària formulats per l’Administració se suspendrà entre el 14 de març de 2020 i l’1 de juny de 2020, quan aquest termini finalitzi entre les citades dates.
  • No es reportaran interessos de demora en els procediments de comprovació i recerca ni en els de comprovació restringida, durant el període transcorregut entre el 14 de març de 2020 i l’1 de juny 2020.
  • Els deutes tributaris de les persones físiques que realitzin activitats econòmiques i de les microempreses, petites empreses, definides en l’article 13 de la Norma Foral de l’Impost sobre Societats, resultants d’autoliquidacions el termini de presentació i ingrés en període voluntari de les quals finalitzi entre el 14 de març i l’1 de juny de 2020, podran ser fraccionades, sense prestació de garantia ni meritació d’interessos de demora, d’acord amb el que es disposa en el present article.
  • Es podran fraccionar, en iguals termes i condicions, els deutes tributaris de les persones físiques que realitzin activitats econòmiques i de les microempreses i petites empreses, definides en l’article 13 de la Norma Foral de l’Impost sobre Societats, resultants de liquidacions practicades per l’Administració tributària el període voluntari de pagament dels quals finalitzi entre el 14 de març i l’1 de juny de 2020.
  • Els obligats tributaris podran fer efectiu el deute tributari amb posterioritat a l’1 de juny de 2020, mitjançant la sol·licitud d’un fraccionament de 6 quotes mensuals d’idèntic import, i el primer termini d’aquest fraccionament venç el mes de juliol del 2020.
  • Podran ser objecte d’aquest fraccionament excepcional els deutes tributaris derivats dels tributs sobre el joc.
  • La sol·licitud d’aquest fraccionament excepcional, que es realitzarà en el moment de la presentació de l’autoliquidació, es realitzarà en la Hisenda Foral d’Àlaba, a través dels mecanismes que s’estableixin a aquest efecte. En el cas de deutes tributaris resultants de liquidacions practicades per l’Administració tributària, aquesta sol·licitud es realitzarà abans de l’u de juny de 2020 mitjançant els  mecanismes esmentats. El que es disposa en el Reglament General de Recaptació del Territori Històric d’Àlaba no serà aplicable, en cap cas, als fraccionaments excepcionals regulats al present article.
  • Es retarda un mes el pagament del venciment corresponent al mes d’abril dels ajornaments i fraccionaments que es trobin concedits, i s’ajorna en conseqüència, en el cas dels fraccionaments, un mes cadascun dels venciments restants, sense que es reportin interessos de demora com a conseqüència de l’ajornament d’un mes disposat en aquest article.
  • Els contribuents de l’IRPF, que exerceixin activitats econòmiques, no estaran obligats a ingressar o, si escau a autoliquidar i ingressar, en la Hisenda Foral d’Àlaba els pagaments fraccionats corresponents al primer i segon trimestre del 2020, al primer semestre del 2020 i el primer, segon i tercer bimestre del 2020.
Biscaia
Decret Foral 1/2020, de 17 de març, de mesures tributàries urgents derivades de la COVID-19 (BOB de 18 de març de 2020).

La norma ha entrat en vigor el 18 de març, però produirà efectes des del 16 de març.

Com a primer aspecte fonamental, s’ha de destacar que les mesures aprovades seran aplicable a la totalitat de contribuents en relació amb les seves obligacions tributàries davant la Hisenda Foral biscaïna, independentment del seu domicili fiscal o la normativa que els resulti d’aplicació.

Resumim a continuació les principals mesures aprovades:

  • L’inici dels procediments tributaris d’ofici se suspendrà fins a l’1 de juny 2020, en aquells supòsits en què el seu començament s’hagués de produir a partir del 16 de març de 2020. Aquesta suspensió no afectarà els següents procediments:
    • Els procediments sancionadors.
    • A les compensacions d’ofici.
    • A les pràctiques d’embargaments.
    • A les pèrdues d’eficàcia de les concessions d’ajornaments.
    • A les declaracions de fallida.
    • A les propostes de liquidació de l’IRPF
  • El termini voluntari per a la presentació d’autoliquidació o de declaració dels procediments tributaris en els quals la presentació telemàtica no es trobi prevista en la normativa tributària amb caràcter obligatori s’estendrà fins a l’1 de juny de 2020, quan aquest termini finalitzi amb anterioritat a aquesta data.
  • L’inici dels terminis per a la interposició de recursos i reclamacions administratives o de qualsevol altra actuació en l’àmbit tributari que hagi de començar a instàncies de la persona obligada tributària en els quals la presentació telemàtica no es trobi prevista en la normativa tributària amb caràcter obligatori, s’estendrà fins a l’1 de juny de 2020.
  • El termini voluntari de presentació i ingrés de les autoliquidacions corresponents al mes de febrer dels procediments tributaris en els quals la presentació telemàtica es trobi prevista en la normativa tributària amb caràcter obligatori, s’estendrà fins al 14 d’abril de 2020.
  • El termini d’ingrés de les liquidacions el venciment de les quals es produeixi a partir del 16 de març de 2020, s’estendrà 15 dies naturals.
  • Els períodes de paralització dels procediments tributaris, l’inici dels quals s’hagi produït amb anterioritat al 16 de març de 2020, s’entendran com a períodes d’interrupció justificada per a la persona obligada tributària o dilacions en el procediment per causa no imputable a l’Administració tributària i, en conseqüència, no s’inclouran en el còmput del termini de resolució d’aquests, pel període transcorregut entre el moment de la paralització i l’1 de juny de 2020.
  • El còmput del termini de contestació als requeriments individualitzats d’aportació de documents, antecedents o informació amb transcendència tributària formulats per l’Administració se suspendrà entre el 16 de març de 2020 i l’1 de juny de 2020, quan aquest termini finalitzi entre les citades dates.
  • No es reportaran interessos de demora en els procediments de comprovació i recerca ni en els de comprovació reduïda, durant el període transcorregut entre el 16 de març de 2020 i l’1 de juny 2020.
  • Els deutes tributaris de les persones físiques que realitzin activitats econòmiques i de les microempreses i petites empreses, el termini de presentació i ingrés en període voluntari de les quals finalitzi entre el 16 de març i l’1 de juny de 2020, podran ser ajornades, sense prestació de garantia ni meritació d’interessos de demora.
  • Es podran ajornar en els mateixos termes i condicions, els deutes tributaris de les persones físiques que realitzin activitats econòmiques i de les microempreses i petites empreses, resultants de liquidacions practicades per l’Administració tributària el període voluntari de pagament de les quals finalitzi entre el 16 de març i l’1 de juny de 2020.
  • Podran ser objecte d’aquest ajornament excepcional els deutes tributaris derivats dels tributs sobre el joc.
  • L’ingrés dels deutes ajornats se suspendrà durant un període de 3 mesos, comptat des de la finalització del període voluntari de declaració i ingrés, a partir del qual, s’hauran d’ingressar mitjançant el seu fraccionament en 6 quotes mensuals d’idèntic import.
  • Es retarda un mes el pagament del venciment corresponent al mes de març dels ajornaments que es trobin concedits, i s’ajorna, en conseqüència, un mes cadascun dels venciments restants, sense que es reportin interessos de demora en cap dels terminis pel període comprès entre el 25 de març i el 25 d’abril de 2020.
  • El període executiu de pagament dels deutes que no siguin ingressats en el període voluntari de pagament, quan aquest conclogui entre el 16 de març de 2020 i l’1 de juny de 2020, s’iniciarà la corresponent provisió de constrenyiment, que no serà notificada en cap cas amb anterioritat a l’1 de juny de 2020.
  • Els contribuents de l’IRPF, que exerceixin activitats econòmiques, no estaran obligats a autoliquidar ni a ingressar en la Hisenda Foral de Biscaia els pagaments fraccionats corresponents al primer i segon trimestre del 2020.

ORDRE FORAL 663/2020, de 18 de març, del Territori Històric de Biscaia, del diputat foral d’Hisenda i Finances, per la qual s’estableix un ajornament de pagament excepcional per al Tribut sobre el Joc mitjançant l’explotació de màquines o aparells automàtics i per al recàrrec que hi recau (BOB 23 de març de 2020)

https://www.bizkaia.eus/lehendakaritza/Bao_bob/2020/03/23/I-245_cas.pdf

Tenint en compte les especialitats per a la domiciliació en relació amb els seus terminis i forma de pagament d’aquest tribut, la present Ordre Foral estableix un ajornament excepcional d’ofici per a aquests deutes tributaris. Així, el càrrec en compte de l’import corresponent al primer trimestre del 2020 de les autoliquidacions del Tribut sobre el Joc mitjançant l’explotació de màquines o aparells automàtics i del recàrrec que hi recau, que, d’acord amb el que es disposa en l’article tres de l’Ordre Foral 920/1997, d’11 d’abril, hagi estat sol·licitat amb anterioritat al compliment del termini previst en aquest precepte, s’ajornarà fins al 25 d’octubre de 2020.

Ordre Foral 707/2020, d’1 d’abril, del diputat foral d’Hisenda i Finances, per la qual s’estén, com a conseqüència de l’emergència sanitària COVID19, el termini de presentació d’autoliquidacions o declaracions per a les persones físiques que realitzen activitats econòmiques, les microempreses i les petites empreses (BOB de 2 d’abril de 2020).

El que es disposa en l’article 3.Un del Decret Foral Normatiu 1/2020, de 17 de març, el termini voluntari per a la presentació d’autoliquidacions o de declaracions per a les persones físiques que realitzen activitats econòmiques, les microempreses i les petites empreses, definides en l’article 13 de la Norma Foral 11/2013, de 5 de desembre, de l’Impost sobre Societats, s’estendrà fins a l’1 de juny de 2020, inclusivament, quan aquest termini finalitzi amb anterioritat a aquesta data.

Les entitats en règim d’atribució de rendes que realitzin activitats econòmiques rebran el mateix tractament que les persones físiques, tret que tots els seus socis, hereus, comuners o partícips siguin persones jurídiques

ORDRE FORAL 716/2020, d’1 d’abril, del diputat foral d’Hisenda i Finances, per la qual s’estableixen normes excepcionals de notificació telemàtica per a l’aplicació de les mesures urgents contingudes en el Decret Foral Normatiu 1/2020, de 17 de març, de mesures tributàries urgents derivades de la COVID-19 (BOB de 3 d’abril de 2020).

Fins al pròxim dia 1 de juny de 2020, les notificacions que hagi de realitzar la Hisenda Foral de Biscaia es practicaran exclusivament per mitjà de la compareixença en la seu electrònica de la Diputació Foral de Biscaia.

No obstant això, quan els contribuents que no es trobin voluntàriament adherits al sistema de notificació telemàtica, ni obligats a rebre les seves notificacions i comunicacions per via telemàtica, accedeixin al contingut de l’acte objecte de notificació amb anterioritat a l’1 de juny de 2020, s’entendrà que la notificació ha estat practicada amb caràcter general el citat 1 de juny de 2020.

Sense perjudici de l’anterior, si els contribuents, malgrat tenir la possibilitat d’acollir-se a aquesta ampliació de terminis, realitzen qualsevol actuació relacionada amb l’acte així notificat amb anterioritat a la citada data d’efectes, es considerarà que aquesta actuació ha estat vàlidament efectuada.

Per contra, quan, existint constància de la posada a la disposició de l’acte notificat, els contribuents, als quals es refereix el paràgraf anterior, no accedeixin al seu contingut transcorreguts vint dies naturals, no s’entendrà que la notificació ha estat efectuada amb caràcter general legals en aquesta data. En aquests supòsits, la Hisenda Foral de Biscaia els tornarà a notificar l’acte de què es tracti en els llocs als quals es refereix l’article 108 de la Norma Foral 2/2005, de 10 de març, General Tributària del Territori Històric de Biscaia, a partir de l’1 de juny de 2020.

Guipúscoa

Decret Foral-Norma 1/2020, de 24 de març, pel qual s’aproven determinades mesures de caràcter tributari com a conseqüència de la crisi sanitària de la COVID-19 (BOG de 25 de març de 2020).

· El termini de presentació i ingrés de les autoliquidacions corresponents al mes de febrer s’ampliarà fins al 27 d’abril de 2020 per als qui hagin de presentar-la de manera telemàtica obligatòriament en virtut de la normativa tributària.

· El termini de presentació i ingrés de les autoliquidacions el venciment de les quals es produeixi entre el 14 de març i l’1 de juny de 2020, s’ampliarà fins a l’1 de juny de 2020 quan el subjecte passiu no estigui obligat a dirigir-se a l’Administració per mitjans electrònics.

· El termini de presentació de les autoliquidacions que no estiguin subjectes a un període impositiu o a un període de liquidació i que s’hagin de presentar de manera telemàtica s’estendrà fins al 27 d’abril de 2020, sempre que el seu venciment s’hagi produït entre el 14 de març i el 25 d’abril de 2020.

· Els terminis de presentació corresponents a les declaracions informatives i recapitulatives el termini de presentació de les quals finalitza entre el 14 de març i el 8 d’abril de 2020 s’ampliaran de la següent manera:

  • Fins al 27 d’abril de 2020, quan s’hagi de presentar obligatòriament de manera telemàtica.
  • Fins a l’1 de juny de 2020, quan no existeixi obligació de presentar-la de manera telemàtica.

· Els terminis de remissió electrònica dels registres de facturació corresponents al subministrament immediat d’informació (SII) que finalitzen entre el 14 de març i el 25 d’abril de 2020, s’estendran fins al 27 d’abril de 2020.

· Els terminis per a la presentació i ingrés de les autoliquidacions de l’impost sobre societats i de l’impost sobre la renda de no residents corresponent a establiments permanents que finalitzen entre el 14 de març i el 25 d’abril de 2020 s’estendran fins al 27 d’abril de 2020.

· El termini de presentació i ingrés de les autoliquidacions corresponents als tributs sobre el joc, en la seva modalitat de joc mitjançant màquines o aparells automàtics, s’ampliarà fins al 27 d’abril de 2020.

· La presentació i ingrés de les autoliquidacions corresponents al període impositiu 2019 de l’impost sobre la renda de les persones físiques i de l’impost sobre el patrimoni es realitzaran d’acord amb l’ordre foral que dicti el diputat foral del Departament d’Hisenda i Finances.

· S’amplien fins a l’1 de juny de 2020 els següents terminis:

  • Els de pagament del deute tributari previstos en els apartats 2 i 5 de l’article 61 de la Norma Foral 2/2005, de 8 de març, General Tributària del Territori Històric de Guipúscoa.
  • Els terminis per atendre o contestar els requeriments, diligències d’embargament i sol·licituds d’informació amb transcendència tributària, per formular al·legacions davant actes d’obertura d’aquest tràmit o d’audiència, dictats en els procediments d’aplicació dels tributs, sancionadors, de revisió, així com qualsevol altre procediment establert en la normativa tributària.

L’ampliació dels terminis es refereix tant als que no haguessin conclòs al 14 de març de 2020, com als iniciats després d’aquesta data. No obstant això, en aquest últim cas, el termini serà el previst per a cada cas en la normativa general quan per la seva aplicació resulti un termini que acaba amb posterioritat a l’1 de juny de 2020.

· Si l’obligat tributari, fins i tot tenint la possibilitat d’acollir-se a l’ampliació dels terminis de l’apartat anterior o sense fer reserva expressa d’aquest dret, realitzés el pagament, atengués o contestés a la diligència d’embargament, al requeriment o sol·licitud d’informació amb transcendència tributària, o presentés les seves al·legacions, es considerarà evacuat el tràmit o realitzat el pagament.

· No computarà el període comprès entre el 14 de març i l’1 de juny de 2020, tots dos inclusivament, a l’efecte de la durada màxima dels procediments d’aplicació dels tributs, sancionadors i de revisió tramitats per la Diputació Foral de Guipúscoa, si bé durant aquest període podrà l’Administració impulsar, ordenar i realitzar els tràmits imprescindibles.

· El període anterior no computarà a l’efecte dels terminis establerts en els articles 65, 65 bis, 193 i 214.2 de la Norma Foral 2/2005, de 8 de març, General Tributària del Territori Històric de Guipúscoa, ni a l’efecte dels terminis de caducitat.

· En els procediments iniciats a instàncies de part subjectes a termini, quan el termini per a iniciar-lo venci entre el 14 de març i l’1 de juny de 2020, aquest s’estendrà fins a l’1 de juny de 2020. No serà aplicable per als procediments iniciats com a conseqüència de la presentació d’autoliquidacions o declaracions, als quals se’ls aplicarà la normativa tributària general amb les especialitats previstes en l’article 3 d’aquest decret foral.

· A l’efecte de la dispensa total o parcial de garanties, s’incrementa fins a 300.000 euros l’import total de deute a què es refereixen les lletres c) i d) de l’article 42.1 del Reglament de Recaptació del Territori Històric de Guipúscoa, aprovat per Decret Foral 38/2006, de 2 d’agost.

· L’ingrés previ mínim exigible recollit en la lletra d) d’aquest article 42.1 s’incrementa fins a 60.000 euros, de manera que el deute a fraccionar no superi els 300.000 euros.

· Aquest import incrementat s’aplicarà als deutes tributaris que resultin exigibles des del 14 de març de 2020, sempre que el fraccionament se sol·liciti conformement al que es preveu en el Reglament de Recaptació del Territori Històric de Guipúscoa.

· Es retarda un mes el pagament dels venciments de 25 de març i 10 d’abril de 2020 dels ajornaments i fraccionaments que es trobin concedits, això és, fins al 27 d’abril i 11 de maig de 2020, respectivament, i s’ajorna, en conseqüència, un mes cadascun dels venciments posteriors.

· Aquest retard també serà aplicable als acords sobre condicions singulars de pagament adoptats en virtut del que es preveu en l’apartat 4 de l’article 168 de la Norma Foral 2/2005, de 8 de març, General Tributària del Territori Històric de Guipúscoa.

· En el si del procediment administratiu de constrenyiment no es procedirà a l’execució de garanties que recaiguin sobre béns immobles ni a la celebració de subhastes entre el 14 de març i l’1 de juny de 2020.

· Únicament als efectes del còmput dels terminis previstos en els articles 65, 65 bis, 193 i 214.2 de la Norma Foral 2/2005, de 8 de març, General Tributària del Territori Històric de Guipúscoa, en el recurs de reposició i en les reclamacions i recursos en via economicoadministrativa, s’entendran notificades les resolucions que els posin fi quan s’acrediti un intent de notificació de la resolució entre el 14 de març i l’1 de juny de 2020.

· El termini per interposar recursos o reclamacions economicoadministratives enfront d’actes tributaris o resolucions de recursos de reposició s’ampliarà fins a l’1 de juny de 2020.

· Aquesta ampliació resultarà d’aplicació tant per als casos que aquests terminis no haguessin finalitzat el 14 de març de 2020, com per als que s’iniciïn amb posterioritat a aquesta data. No obstant això, en aquest últim cas, el termini serà el previst per a cada supòsit en la normativa general quan per la seva aplicació resulti un termini que acaba amb posterioritat a l’1 de juny de 2020.

· Els contribuents de l’impost sobre la renda de les persones físiques que exerceixin activitats econòmiques no estaran obligats a autoliquidar i ingressar en la Hisenda Foral de Guipúscoa els pagaments fraccionats corresponents al primer i segon trimestre del 2020.

· El termini d’ingrés en període voluntari de la quota tributària corresponent a l’any 2020 de l’impost sobre béns immobles anirà des de l’1 d’agost al 15 de setembre de 2020

Ordre Foral 136/2020 d’1 d’abril, per la qual s’amplia per a determinats obligats tributaris el termini de presentació i ingrés de les autoliquidacions trimestrals i declaracions no periòdiques, informatives i recapitulatives com a conseqüència de la Covid-19 (BOG de 2 d’abril de 2020).

Les autoliquidacions trimestrals corresponents al primer trimestre del 2020 el termini de presentació del qual finalitza el 27 d’abril de 2020.

· Les declaracions informatives i recapitulatives el termini de presentació de les quals finalitza entre el 14 de març i l’1 de juny de 2020.

· Les autoliquidacions de l’impost sobre societats i de l’impost sobre la renda de no residents corresponent a establiments permanents el termini de presentació dels quals finalitza entre el 14 de març i l’1 de juny de 2020.

· Les autoliquidacions i les declaracions no periòdiques el termini de presentació de les quals finalitza entre el 14 de març i l’1 de juny de 2020.

· Aquesta ampliació de termini serà aplicable únicament als següents obligats tributaris

  • Les persones físiques.
  • Les entitats en règim d’atribució de rendes que realitzin activitats econòmiques, tret que tots els seus socis, hereus, comuners o partícips siguin persones jurídiques.
  • Comunitats de propietaris en règim de propietat horitzontal.
  • Les herències pendents de l’exercici d’un poder de testament.
  • Les microempreses i a les petites empreses incloses en els apartats 1 i 2 de l’article 13 de la Norma Foral 2/2014 de 17 de gener, de l’Impost sobre Societats del Territori Històric de Guipúscoa.
  • Les entitats parcialment exemptes a què es refereix l’article 13.2 de la Norma Foral 2/2014 de 17 de gener, de l’Impost sobre Societats del Territori Històric de Guipúscoa.
  • Les societats patrimonials a les quals es refereix l’article 14 de la Norma Foral 2/2014 de 17 de gener, de l’Impost sobre Societats del Territori Històric de Guipúscoa.
  • Les entitats sense finalitats lucratives que tributin en virtut del règim especial previst en la Norma Foral 3/2004, de 7 d’abril, de règim fiscal de les entitats sense finalitats lucratives i dels incentius fiscals al mecenatge

· Es tindrà en compte l’autoliquidació de l’impost sobre societats corresponent a l’últim període impositiu.

· En cas que no s’hagi presentat autoliquidació en l’últim exercici per tractar-se d’entitats de nova creació, els terminis previstos s’ampliaran, en tot cas, fins a l’1 de juny de 2020.

· No obstant això el que es disposa en l’apartat 7 de l’article 3 del Decret Foral-Norma 1/2020, de 24 de març, pel qual s’aproven determinades mesures de caràcter tributari com a conseqüència de la crisi sanitària de la Covid-19, el termini de presentació i ingrés de les autoliquidacions corresponents als tributs sobre el joc, en la seva modalitat de joc mitjançant màquines o aparells automàtics, s’ampliarà fins a l’1 de juny de 2020.