COVID-19. Nou canvi en l’excepció d’aplicació de normes sobre temps de conducció, pauses i períodes de descans dels conductors de transport de mercaderies

COVID-19. Nou canvi en l’excepció d’aplicació de normes sobre temps de conducció, pauses i períodes de descans dels conductors de transport de mercaderies

Entre altres mesures, estén la durada del període de conducció diària sempre que es compleixin els requisits establerts per a les pauses i per als descansos diaris i setmanals. Es redueix un descans setmanal de 45 hores a un descans continuat d’almenys 24 hores, sense necessitat de compensació, i es pren el descans setmanal normal en el vehicle, sempre que el vehicle vagi adequadament equipat per al descans de cadascun dels conductors i estigui estacionat.

Al BOE del 26-03-2020, s’ha publicat aquesta  Resolució de 26 de març de 2020, de la Direcció General de Transport Terrestre, que és la tercera que aborda la qüestió d’exceptuar temporalment a aquests transportistes del compliment de les normes de temps de conducció i descans (la primera resolució que va recollir aquesta excepció va ser la de 13 de març de 2020, deixada sense efecte per la de 16 de març de 2020).

La regulació en aquest cas presenta una novetat i projecta els seus efectes, després de la pròrroga de l’estat d’alarma, sobre un nou àmbit temporal, i queda d’aquesta forma:

  • Les operacions de transport de mercaderies queden exceptuades del compliment de les normes establertes en els articles 6.1,  8.6 i (novetat) 8.8 del Reglament (CE) núm. 561/2006 del Parlament Europeu i del Consell de 15 de març de 2006, per tant, es permet:
  • Estendre la durada del període de conducció diària sempre que es compleixin els requisits establerts per a les pauses i per als descansos diaris i setmanals.
  • Reduir un descans setmanal de 45 hores a un descans continuat d’almenys 24 hores, sense necessitat de compensació.
  • Prendre el descans setmanal normal en el vehicle, sempre que el vehicle vagi adequadament equipat per al descans de cadascun dels conductors i estigui estacionat.
  • Aquestes excepcions s’aplicaran als conductors que realitzin operacions de transport de mercaderies en tot el territori nacional.
  • Seran vigents des del dia 29 de març de 2020 fins al dia 12 d’abril del 2020, tots dos inclosos.