COVID-19. Les assegurances mantenen les seves prestacions durant el coronavirus

COVID-19. Les assegurances mantenen les seves prestacions durant el coronavirus

Són molts els rumors que s’han filtrat per les xarxes socials, però la veritat és que, les assegurances continuen prestant els seus serveis durant l’estat d’alarma pel coronavirus.

L’Associació Empresarial de l’Assegurança (UNESPA) ha emès una nota de premsa en la qual afirma que totes les assegurances continuen prestant els seus serveis durant l’estat d’alarma decretat pel coronavirus.

Des del sector s’informa que les principals línies d’assegurament afectades per aquesta malaltia estan prestant servei amb plena normalitat en el moment actual.

D’aquesta forma volen acabar amb els rumors que les assegurances no cobrien certs serveis durant aquesta crisi, com per exemple, que l’assegurança de l’automòbil no cobria els danys que s’ocasionessin durant aquest estat d’alarma.

Resum de la nota

L’assistència sanitària està garantida per a tots els clients. Les asseguradores de salut faciliten l’accés a l’atenció mèdica als qui mostren símptomes d’una possible infecció en els centres adscrits als seus quadres assistencials. Per part seva, els centres sanitaris privats estan atenent els malalts i obeint en tot moment els protocols que marquen les autoritats sanitàries en el tractament de possibles infectats, com han reiterat en nombroses ocasions les seves associacions representatives. La xarxa sanitària de titularitat privada està col·laborant estretament amb el sector sanitari públic i els serveis de salut pública de les diferents comunitats autònomes amb la finalitat de frenar la propagació d’aquesta malaltia.

Les asseguradores de vida es troben, igualment, satisfent de manera puntual les indemnitzacions corresponents pels casos de morts assegurats per coronavirus i lliurant les sumes assegurades als beneficiaris designats.

Les asseguradores d’assistència en viatge, mentrestant, sufraguen les atencions mèdiques que reben aquelles persones assegurades que han resultat infectades pel coronavirus durant un viatge dins dels límits fixats pel contracte. Les pòlisses d’assistència contemplen, així mateix, les despeses de desplaçament, allotjament i manutenció d’almenys, un acompanyant del pacient. Les assegurances de viatge que inclouen la cobertura de lliure desistiment permeten, així mateix, la cancel·lació d’un viatge per qualsevol causa als qui les haguessin contractat.

La indústria de l’assegurança també desitja traslladar a l’opinió pública que els serveis relacionats amb la resta d’assegurances (automòbil, llar, decessos, etc.) es continuen prestant amb absoluta normalitat. Les entitats han posat en marxa plans de contingència per garantir l’atenció als clients en totes les línies de negoci. Les asseguradores i els distribuïdors d’assegurances estan a la disposició dels seus clients per a prestar-los servei”.