SEPE. Plantilla perquè l’empresa sol·liciti l’atur per a treballadors afectats per un ERTO

SEPE. Plantilla perquè l’empresa sol·liciti l’atur per a treballadors afectats per un ERTO

El SEPE ha elaborat un full informatiu on es detalla els passos a seguir per l’empresa per emplenar la sol·licitud de prestació per desocupació per suspensió o reducció de jornada (ERTOs) dels treballadors com a conseqüència del COVID-19.

En el cas d’ERTO motivat per l’impacte del coronavirus Covid-19 la gestió de la prestació per desocupació dels treballadors afectats es tramitarà entre empresa i SEPE. L’organisme gestor ha publicat una sol·licitud col·lectiva englobant la informació relativa a l’empresa, la persona que la representa i les persones afectades per la suspensió o reducció de jornada  (ERTO), així com les dades necessàries per al reconeixement de les prestacions.

Com s’ha de sol·licitar la prestació en nom dels treballadors?

Empleni la sol·licitud col·lectiva amb informació relativa a l’empresa, la persona que la represent i les persones afectades per la suspensió o reducció de jornada, així com les dades necessàries per al reconeixement de les prestacions que es recullen en el model excel que es pot descarregar aquí:

SOL·LICITUD COL·LECTIVA DE PRESTACIONS PER DESOCUPACIÓ PER SUSPENSIÓ O REDUCCIÓ DE JORNADA COM A CONSEQÜÈNCIA DEL COVID-19

Atenció. Haurà de remetre un formulari per cada centre de treball afectat.

Només ha d’incloure els treballadors en actiu en la data de la suspensió o reducció de jornada (no als que estiguin en IT, maternitat, paternitat, excedència).

El nom del fitxer excel serà el codi de compte de cotització del centre de treball, amb els seus setze dígits (EXEMPLE: 0111010123456789)

Remeti l’arxiu excel de sol·licitud col·lectiva, a través del registre electrònic comú de les administracions públiques a la Direcció Provincial del SEPE a la província on se situï el centre de treball (per a buscar la província, haurà de teclejar la paraula “SEPE” en el cercador de l’apartat “Organisme destinatari” del registre electrònic).

https://rec.redsara.es/registro/action/are/acceso.do

Atenció. La Direcció Provincial del SEPE i l’empresa podran acordar altres formes de remissió, com el correu electrònic, i altres models de remissió de dades, sempre que es garanteixi la seguretat de les comunicacions i es faciliti tota la informació necessària.

Posteriorment haurà de remetre urgentment el certificat d’empresa de cadascun dels treballadors, a través de certific@2, com es fa habitualment.

https://sede.sepe.gob.es/portalSedeEstaticos/flows/gestorContenidos?page=index_certificados

EN RESUM:

Entre la informació disponible en la plantilla trobem els següents aclariments:

  • S’haurà de remetre un formulari per cada centre de treball afectat.
  • En el formulari excel només s’ha d’incloure els treballadors en actiu en la data de la suspensió o reducció de jornada (no als qui estiguin en IT, maternitat, paternitat, excedència).
  • El nom del fitxer excel serà el codi de compte de cotització del centre de treball, amb els seus setze dígits (EXEMPLE: 0111010123456789)
  • L’arxiu excel de sol·licitud col·lectiva es remetrà a través del registre electrònic comú de les administracions públiques a la Direcció Provincial del SEPE a la província on se situï el centre de treball.
  • La Direcció Provincial del SEPE i l’empresa podran acordar altres formes de remissió, com el correu electrònic, i altres models de remissió de dades, sempre que es garanteixi la seguretat de les comunicacions i es faciliti tota la informació necessària.

Posteriorment haurà de remetre urgentment el certificat d’empresa de cadascun dels treballadors, a través de certific@2, com es fa habitualment.

INFORMACIÓ COVID-19 EN ELS SERVEIS PÚBLICS D’OCUPACIÓ DE LES CC.AA.