Campanya europea “Seguretat i salut en empreses de treball temporal (ETT)”

Campanya europea “Seguretat i salut en empreses de treball temporal (ETT)”

La Campanya europea d’inspecció per 2018, acordada pel SLIC (Comitè d’Alts Responsables de les Inspeccions de Treball) de la Unió Europea, es centrarà en el control i la promoció de la seguretat i salut dels treballadors temporals contractats per ETT per ser cedits a una empresa europea, així com en els treballadors que són desplaçats a través d’una ETT a empreses usuàries l’activitat de les quals es desenvolupi en un altre estat membre de la Unió Europea.

Entre les actuacions de la Inspecció de Treball en prevenció de riscos laborals s’inclou una “Campanya europea relativa a seguretat i salut de treballadors en empreses de treball temporal”. El Comitè d’Alts Responsables de les Inspeccions de Treball de la Unió Europea (SLIC) programa pel 2018 una campanya corresponent a condicions de seguretat i salut de treballadors cedits per ETT a empreses usuàries.

Aquesta campanya europea es centra, en el control i la promoció de la seguretat i salut dels treballadors temporals contractats per ETT per ser cedits a una empresa usuària, així com en els treballadors que són desplaçats a través d’una ETT a empreses usuàries l’activitat de les quals es desenvolupi en un altre estat membre de la Unió Europea.

L’ocupació en agències de treball temporal a Europa s’ha incrementat ràpidament durant l’última dècada. Els treballadors contractats per mitjà d’agències de treball temporal poden ser particularment vulnerables, ja que els estudis disponibles revelen que sofreixen accidents laborals amb més freqüència que altres grups d’empleats.

Es duran a terme inspeccions tant en les agències de treball temporal com en les empreses usuàries. La campanya inclou activitats d’informació i de sensibilització, així com una experiència pilot sobre execució transfronterera.

Per a més informació, la Direcció General de la Inspecció de Treball i Seguretat Social, ha considerat oportú la creació d’una NOVA SECCIÓ INFORMATIVA relacionada amb aquesta Campanya Europea d’Inspecció.

Per a més informació:

Campaña Europea “Seguridad y Salud en Empresas de Trabajo Temporal”