Sol·licitud de l’IVA suportat al Regne Unit després del Brexit

Sol·licitud de l’IVA suportat al Regne Unit després del Brexit

És important advertir que els empresaris i professionals establerts a la península i Balears que adquireixin béns i serveis al Regne Unit durant l’any 2020 només podran sol·licitar la devolució de les quotes d’IVA allí suportades fins al 31 de març de 2021. Hauran de fer-ho a través de la web de l’AEAT conforme al procediment aplicable als estats membres.

Com ja sap, i sense perjudici de les negociacions que s’estan duent a terme en relació amb un possible acord per a la relació futura i per molt ambiciós que pugui arribar ser l’acord final, a partir del1 de gener de 2021 tots els moviments de mercaderies des de o cap al Regne Unit estaran subjectes a formalitats i controls duaners.

Doncs bé, l’AEAT ha informat al seu web que els empresaris i professionals establerts a la  península i Balears que adquireixin béns i serveis al Regne Unit durant l’any 2020 només podran sol·licitar la devolució de les quotes d’IVA allí suportades fins al 31 de març de 2021. Ho hauran de fer a través del web de l’AEAT conforme al procediment aplicable als estats membres. A través del següent enllaç pot accedir al model:

Model 360

Els empresaris establerts a la península i Balears que adquireixin mercaderies i serveis al Regne Unit a partir del 1 de gener de 2021 i desitgin sol·licitar la devolució de l’IVA suportat, ja no podran presentar la seva sol·licitud per via electrònica a través de la pàgina web de l’AEAT de conformitat amb la Directiva 2008/9/CE del Consell, sinó que ho hauran de fer davant l’administració tributària britànica i conformement a la normativa anglesa.

D’altra banda, li recordem que l’AEAT ha publicat al seu web quines són les conseqüències del BREXIT en els diferents tràmits i impostos que es veuen afectats: