UPTA exigeix l’ampliació del cessament d’activitat extraordinari per COVID-19 per a la conciliació dels autònoms

UPTA exigeix l’ampliació del cessament d’activitat extraordinari per COVID-19 per a la conciliació dels autònoms

Mitjançant un comunicat en xarxes socials, la Unión de Profesionales y Trabajadores Autónomos (UPTA) ha exigit al govern que inclogui en l’«atur d’autònoms» associat al COVID-19, als treballadors autònoms que s’hagin d’absentar dels seus negocis o tancar-los perquè els seus fills hagin de romandre en quarantena.

La Unión de Profesionales y Trabajadores Autónomos (UPTA), que associen a treballadors per compte propi, microempresaris i emprenedors dels diferents sectors o branques d’activitat econòmica, amb presència en totes les comunitats autònomes, ha demanat al Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions que es protegeixi a aquells pares autònoms que s’hagin d’absentar dels seus negocis o tancar-los perquè els seus fills hagin de romandre en quarantena, ja sigui per ser positius en COVID-19 o perquè hagin estat en contacte amb algun malalt. Per a la confederació: “La imminent tornada a l’escola provocarà l’increment d’aquestes situacions, ja que la mainada deixarà d’estar a casa i tornaran a les aules”.

Avantposant-se a la situació econòmica complicada en què quedarien molts autònoms si per motiu de la cura de fills es veiessin obligats a tancar el seu negoci, des de l’organització, demanen “al govern que aquest tipus de casos estiguin emparats sota el cessament d’activitat extraordinari, perquè cap autònom que es vegi en aquesta situació es quedi sense un suport econòmic”.

Articulació d’un permís retribuït per als autònoms amb fills que hagin de romandre en quarantena.

Eduardo Abad, president d’UPTA, “és necessari i urgent que el Govern articuli un permís retribuït per als pares de nens que hagin de romandre en quarantena. La realitat és que hi haurà moltes famílies que hauran d’abandonar la seva activitat perquè els seus fills donin positiu en COVID-19 i hagin de romandre a casa. Necessitem mecanismes de protecció, una cobertura econòmica perquè els pares es puguin absentar de la treball per cuidar als seus fills sense que això suposi una disminució dels seus ingressos, molt minvats en molts casos. Sense aquesta protecció estarem condemnant als treballadors autònoms, principalment a les autònomes, que lamentablement continuen sent les que en aquestes circumstàncies més sacrifiquen la seva carrera professional per la cura i l’atenció dels fills”.

Font: UPTA