COVID-19. Informació útil del Ministeri de Treball sobre la COVID-19

COVID-19. Informació útil del Ministeri de Treball sobre la COVID-19

En la pàgina web del Ministeri de Treball i Economia Social s’ha publicat una recopilació d’informació de les principals actuacions registrades, en l’àmbit laboral, per a la protecció dels treballadors i les seves famílies, així com de les empreses sobre la COVID-19.

L’informem per al seu interès que en la pàgina web del Ministeri de Treball i Economia Social s’ha publicat una recopilació d’informació de les principals actuacions registrades, en l’àmbit laboral, per a la protecció dels treballadors i les seves famílies, així com de les empreses sobre la COVID-19.

En concret podrà trobar:

INFORMACIÓ ÚTIL

INFORMACIÓ TELEFÒNICA

SEU ELECTRÒNICA DEL MINISTERI DE TREBALL I ECONOMIA SOCIAL

NORMATIVA

Normativa general COVID-19:

Crisi sanitària COVID-19. Compendi Boletín Oficial del Estado

Normativa específica COVID-19 del Ministeri de Treball i Economia Social:

Real decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19.

Reial decret llei 7/2020, de 12 de març, pel qual s’adopten mesures urgents per respondre a l’impacte econòmic de la COVID-19

Reial decret llei 8/2020, de 17 de març, de mesures urgents extraordinàries per fer front a l’impacte econòmic i social de la COVID-19.

Reial decret llei 9/2020, de 27 de març, pel qual s’adopten mesures complementàries, en l’àmbit laboral, per pal·liar els efectes derivats de la COVID-19

Reial decret llei 10/2020, de 29 de març, pel qual es regula un permís retribuït recuperable per als treballadors per compte d’altri que no prestin serveis essencials, amb la finalitat de reduir la mobilitat de la població en el context de la lluita contra la COVID-19

Reial decret llei 11/2020, de 31 de març, pel qual s’adopten mesures urgents complementàries en l’àmbit social i econòmic per fer front a la COVID-19

AVÍS IMPORTANT: FRAUS PER CORREU ELECTRÒNIC

El Ministeri de Treball i Economia Social ha tingut coneixement de la propagació de correus sospitosos, darrere dels quals s’hi podria amagar algun tipus de frau, entre ells es troba, el remès en nom de la Inspecció de Treball i Seguretat Social sobre una falsa queixa. Per això, es recomana no obrir mai aquells correus que puguin resultar sospitosos. Així mateix, es recomana no facilitar informació personal ni de comptes bancaris.

Es recorda que els principals mitjans de notificació d’aquest Ministeri o dels seus organismes autònoms en la tramitació d’assumptes de la seva competència són la Seu Electrònica i la notificació pel servei de Correus. En cas de dubte, abans d’obrir el correu sospitós, consulti el procediment de tramitació en les preguntes freqüents que estan penjades en aquest apartat o consulti-ho als telèfons d’informació habilitats.