COVID-19. Expedició de certificats de residència fiscal durant la vigència de l’estat d’alarma

COVID-19. Expedició de certificats de residència fiscal durant la vigència de l’estat d’alarma

Davant la impossibilitat que durant el termini de vigència d’aquest estat es puguin presentar a les oficines els formularis de residència fiscal que contenen els diferents convenis internacionals, l’AEAT únicament podrà emetre determinats models de certificat de residència fiscal: “Certificat de residència fiscal a Espanya” que s’expedirà per acreditar, en general, la residència en territori espanyol, i “Certificat de residència a Espanya. Conveni”, s’emetrà per acreditar la condició de resident a Espanya a l’efecte de les disposicions d’un conveni per evitar la doble imposició subscrit per Espanya.

L’informem que com a conseqüència del tancament temporal de les oficines de l’Agència Estatal de l’Administració Tributària (AEAT) per a l’atenció presencial, i davant la impossibilitat que durant el termini de vigència d’aquest estat es puguin presentar a les oficines els formularis de residència fiscal que contenen els diferents convenis internacionals, l’AEAT únicament podrà emetre els següents models de certificat de residència fiscal:

  • “Certificat de residència fiscal a Espanya” s’expedirà per acreditar, en general, la residència en territori espanyol.
  • “Certificat de residència a Espanya. Conveni”, s’emetrà per acreditar la condició de resident a Espanya a l’efecte de les disposicions d’un conveni per evitar la doble imposició subscrit per Espanya.

Aquests certificats s’expedeixen amb un codi segur de verificació (CSV) que garanteix, mitjançant l’acarament en la seu electrònica de l’AEAT la integritat del document.

El certificat de residència fiscal s’emetrà acompanyat d’un annex en el qual s’explica detalladament, tant en castellà com en anglès, la garantia que ofereix el CSV, així com les fases del procediment d’acarament dels certificats electrònics.

Així mateix, l’AEAT comunicarà als diferents països la solució adoptada davant la impossibilitat que els obligats tributaris puguin presentar els formularis previstos en els convenis.