Coronavirus COVID-19. Pròrroga de l’estat d’alarma fins al 12 d’abril

Coronavirus COVID-19. Pròrroga de l’estat d’alarma fins al 12 d’abril

El Consell de Ministres del dia 24 de març ha acordat de sol·licitar del Congrés dels Diputats l’autorització per prorrogar l’estat d’alarma fins a les 00.00 hores del dia 12 d’abril i se sotmetrà a les mateixes condicions establertes en el Reial Decret 463/2020 pel qual es declara l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19.

L’informem que el Consell de Ministres del dia 24 de març ha acordat sol·licitar del Congrés dels Diputats l’autorització per prorrogar l’estat d’alarma fins a les 00.00 hores del dia 12 d’abril i se sotmetrà a les mateixes condicions establertes en el Reial Decret 463/2020 pel qual es declara l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19.

Cal recordar, que el Reial decret 463/2020 va entrar en vigor el passat 14 de març, data de la seva publicació al BOE, i establia que durant la vigència de l’estat d’alarma, es podien dictar successius decrets que modifiquessin o ampliessin les mesures que s’hi establien. L’estat d’alarma es va declarar per quinze dies naturals, és a dir, fins al 30 de març de 2020, sense perjudici de la seva eventual pròrroga, el que ha passat ara.

En qualsevol cas, ara està en mans del Congrés dels Diputats autoritzar la pròrroga, en els mateixos termes que proposa l’Executiu o fins i tot ampliant o mitigant l’abast de les mesures proposades. El debat i votació sobre la pròrroga tindrà lloc al ple que hi ha previst aquest dimecres dia 25 de març. Amb la decisió de la cambra baixa presa, el Consell de Ministres es reunirà de forma extraordinària el divendres per aprovar definitivament la pròrroga, com marca la llei.

Els anirem informant el respecte sobre qualsevol aprovació o canvi.