Coronavirus COVID-19. L’Agència Tributària aprova l’ús de Cl@ve PIN per al pagament de deutes amb targeta de crèdit o de dèbit

Coronavirus COVID-19. L’Agència Tributària aprova l’ús de Cl@ve PIN per al pagament de deutes amb targeta de crèdit o de dèbit

El pagament de deutes tributaris amb targeta mitjançant l’ús de Cl@ve PIN es podrà efectuar a partir del 15 de juny de 2020.

Al BOE del 19 de març de 2020 s’ha publicat la Resolució d’11 de març de 2020, de la Direcció General de l’Agència Estatal d’Administració Tributària, sobre assistència als obligats tributaris i ciutadans en la seva identificació telemàtica davant les entitats col·laboradores, en ocasió del pagament de deutes amb targetes de crèdit i de dèbit, mitjançant el sistema de signatura no avançada amb clau d’accés en un registre previ (sistema Cl@ve PIN) i que serà aplicable als pagaments que es realitzin a través de la seu electrònica de l’Agència Estatal d’Administració Tributària a partir del 15 de juny de 2020.

Actualment, per a la realització d’ingressos a través de la seu electrònica de l’Agència Estatal d’Administració Tributària, resulta imprescindible que l’ordenant de pagament disposi d’un sistema de signatura electrònica avançada admissible (certificat digital). S’admet l’ús d’un sistema de signatura no avançada amb clau d’accés en un registre previ (PIN24h), en determinats procediments d’ingrés de deutes a través de la seu electrònica de l’Agència Tributària, com el pagament per càrrec en compte, però no per efectuar el pagament de deutes mitjançant targeta de crèdit o dèbit.

El seu objecte és aprovar i ordenar la publicitat del tractament de la informació perquè l’AEAT faciliti a les entitats col·laboradores en la gestió recaptatòria la identificació telemàtica d’aquells obligats tributaris i persones que així ho sol·licitin en ocasió del pagament dels seus deutes, utilitzant per a això el sistema de signatura electrònica no avançada amb clau d’accés en un registre previ com a usuari (sistema Cl@vepin).

Serà aplicable a aquelles operacions de pagament que s’efectuïn a través de la seu electrònica de l’AEAT (https://www.agenciatributaria.gob.es), utilitzant targetes de crèdit o de dèbit, sempre que l’obligat al pagament sigui una persona física i que es refereixin a qualsevol dels models d’ingrés que es trobin habilitats en l’aplicació de pagament mitjançant targetes de crèdit o de dèbit, actualment accessible des del tràmit de «pagament d’impostos», quan s’hi accedeixi utilitzant el sistema de signatura electrònica no avançada amb clau d’accés en un registre previ com a usuari (sistema Cl@vepin).