Avançament de mesures fiscals previstes en el projecte de Llei de pressupostos generals de l’Estat 2018

Avançament de mesures fiscals previstes en el projecte de Llei de pressupostos generals de l’Estat 2018

El Consell de Ministres ha aprovat la remissió a les Corts Generals del projecte de Llei de pressupostos generals de l’Estat per 2018, que conté, entre altres mesures, una baixada en l’IRPF per a rendes baixes, nous xecs per a natalitat i escoles bressol, i l’ampliació de xecs familiars per discapacitat.

El Consell de Ministres en la seva reunió del dia 27-03-2018 ha aprovat la remissió a les Corts Generals el projecte de Llei de pressupostos generals de l’Estat per 2018.

Entre altres novetats que s’inclouen en la norma, podem destacar una rebaixa de l’IRPF per a rendes baixes; una pujada de les pensions mínimes i de viduïtat que beneficiarà a gairebé sis milions de persones; l’increment salarial per als funcionaris amb revisions anuals en la qual la seva part variable es vincula al creixement del PIB; més oferta pública d’ocupació, vinculada també al compliment d’objectius per part de les Administracions Públiques; l’equiparació salarial de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat; més diners per als serveis públics fonamentals de les comunitats autònomes; un augment en la partida de beques per a estudiants i la rebaixa de l’IVA del cinema.

Mesures fiscals

Els pressupostos contemplen una baixada en l’impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF) per als salaris més baixos. El mínim exempt de tributació, que actualment es correspon amb un salari brut de 12.000 euros anuals després de la reforma fiscal del Govern de 2015, s’incrementa fins als 14.000 euros. A més, s’incrementa la reducció per rendiments nets del treball per als salaris bruts entre 14.000 i 18.000 euros. Aquesta mesura beneficiarà a uns 3,5 milions de contribuents, dels quals al voltant d’un milió són pensionistes.

La citada mesura tributària es completa amb dos nous xecs: un sobre natalitat i un altre d’escoles bressol. Quant a la natalitat, amb caràcter general, la deducció de 1.200 euros anuals s’incrementa en 600 euros per cada fill en les famílies que tinguin la condició de nombrosa. Respecte al nou xec d’escola bressol, permetrà la deducció de fins a un màxim de mil euros per any per a les mares treballadores per despeses d’escoles bressol de mainada d’entre zero i tres anys.

Respecte als actuals xecs familiars, s’amplien per incloure una nova deducció de 1.200 euros anuals per cònjuge per discapacitat.

En el marc de la política fiscal, es contempla que el tipus de gravamen d’IVA aplicable al cinema baixi del 21% actual al 10%, el mateix que ja s’aplica als espectacles en directe des de l’entrada en vigor dels pressupostos generals de 2017.

El seguirem informant d’aquestes i d’altres novetats a mesura que es vagi tramitant la Llei al Parlament, que es perllongarà durant tres mesos.